Home » Onze restaurants » ‘t Baken

achtergronden
RESTAURANT ’T BAKEN
STRANDWEG 53 NES AMELAND
TEL: 0519 542085
INFO@BAKENAMELAND.NL
WWW.BAKENAMELAND.NL

Pannenkoekje scoren? Wij zeggen: doen. Want wie net lekker is uitgewaaid aan het Noordzeestrand, waait ook nog graag even aan bij ‘t Baken. Knusse pleisterplaats pal aan zee, aan de voet van de strandopgang in Nes. Kom binnen, of blijf buiten op het royale terras. Best uit te houden in de zon, uit de wind. Is het nog wat fris om de neus, warm je dan bij de vlammetjes.

Rollen met die hap!

Met stroop, met suiker, met appel, met spek, met… nou ja, je zegt het maar. Lust jij wel een hele berg? Zit je Bij Onz gebakken. De hele familie kan aanschuiven in Pannenkoekenhuis ‘t  Baken. Wij bakken ze bruin. Ambachtelijk smulvoer voor elk moment van de dag. Dus rollen maar met die hap. Kidstip: kijk alvast even op www.amelanderpannenkoeken.nl en download de kleurplaat. Neem het resultaat mee als je Bij Onz een pannenkoek komt eten en je krijgt een leuke verrassing!

Check die fotowand. Een bonte galerij van kiekjes die je in één oogopslag terugvoeren naar het Nes van lang vervlogen tijden. In onze “huiskamer” aan de Strandweg voelt iedereen zich welkom. Grote en kleine gasten met verwaaide haren en gloeiende wangen van het banjeren, hun jaszakken vol schelpen. Maar ook de viervoeters met het zand nog in de vacht. Bij Onz kan dat. Voor Bello staat een bakje slobberwater klaar en een hot choco (ach welja, mét slagroom) voor de baas is zo gemaakt. Dus relax. Je bent op Ameland.

Snack & Fruit “to go”

Even geen zin of tijd om uitgebreid te terrassen? Snel snacken, dat kan Bij Onz ook. Aan een van de picknicktafels, of “to go” voor op de fiets natuurlijk. Onder de zomerblauwe luifel van “Snack & Fruit” bestel je frieten, ijs of shakes, en wie graag op de gezonde toer gaat kiest een vers gemaakte smoothie, sapje of vers fruit. Frissssse versnaperingen voor de ultieme cooling down.

‘t Baken. Echt zo’n restaurant waar casual het credo is. Met een kaart om van te likkebaarden (wat dacht jij van poffertjes voor die belhamels en voor ons straks een schaaltje gamba’s in knoflookjus…?) en de looks van een scheepsbar. Trefpunt waar altijd een gemoedelijk sfeertje hangt. Dus vier vooral het goede leven. Laat de wijn walsen. Prik in een Jutterssalade. Pak de zon. En voel je thuis.